Cada cop més salat
Et proposem una experiència molt senzilla que pots fer a la cuina de casa. Només necessites una balança de cuina, una cullereta, un plat fons, aigua i una mica de sal.
- Pesa amb la balança de cuina 30 g de sal.
- Pesa un plat fons.
- Posa aigua al plat fins que la seva massa augmenti de 100 g.
- Dissol la sal acuradament dins l'aigua.
- Calcula el percentatge de sal a la dissolució que has preparat.
- Posa el plat amb la dissolució en un lloc ventilat i si pot ser assolellat.
-
Torna a pesar el plat amb el que quedi de la dissolució al cap de
1 dia,
2 dies,
3 dies...
...fins que tota l'aigua s'hagi evaporat. - En acabar l'experiència, pots comprovar si has comprés tot el que ha passat elegint, en el qüestionari següent, la resposta correcta de cada apartat:
1
El percentatge de sal a la dissolució recient preparada és:
2
La pèrdua de pes a cada pesada és deguda a:
3
En el transcurs dels dies que ha durat l'experiència, la massa de sal: