Cada cop més salat

Et proposem una experiència molt senzilla que pots fer a la cuina de casa. Només necessites una balança de cuina, una cullereta, un plat fons, aigua i una mica de sal.

  • Pesa amb la balança de cuina 30 g de sal.
  • Pesa un plat fons.
  • Posa aigua al plat fins que la seva massa augmenti de 100 g.
  • Dissol la sal acuradament dins l'aigua.
  • Calcula el percentatge de sal a la dissolució que has preparat.
  • Posa el plat amb la dissolució en un lloc ventilat i si pot ser assolellat.

  • Torna a pesar el plat amb el que quedi de la dissolució al cap de
    1 dia,
    2 dies,
    3 dies...

    ...fins que tota l'aigua s'hagi evaporat.

  • En acabar l'experiència, pots comprovar si has comprés tot el que ha passat elegint, en el qüestionari següent, la resposta correcta de cada apartat:


1 El percentatge de sal a la dissolució recient preparada és:
2 La pèrdua de pes a cada pesada és deguda a:
3 En el transcurs dels dies que ha durat l'experiència, la massa de sal: