Ray BradburyRay Bradbury va néixer a Waukegan (Illinois) l’any 1920. Aviat es traslladà a Califòrnia amb la seva família on encara hi viu. Va estudiar a Los Ángeles fins als divuit anys i, a partir d’aleshores, a més d’escriure, va treballar de venedor de diaris per les cantonades de Los Ángeles. A vint-i-un anys va publicar el seu primer relat en un diari i a partir de l’any 1943 va poder dedicar-se plenament a la feina d’escriptor. L’any 1953 publica Fahrenheit 451.

El conjunt de la seva obra és immens, sempre basant la seva creació en mons fantàstics i futuristes. Bradbury diu que aprofita el relat de ciència-ficció per fer reflexionar el lector sobre la societat en què viu.

Ha escrit contes, novel·les, guions de cinema, obres de teatre, assaig, poesia... Un dels guions cinematogràfics més celebrats va ser l’adaptació de la novel·la de Herman Melville Moby Dick, dirigida per John Huston. Ray Bradbury va adaptar la seva novel·la Fahrenheit 451 al teatre. I Francois Truffaut, l’any 1964, va fer-ne una versió per al cinema.

Actualment, continua escrivint i participant en debats a través de videoconferències.

Busqueu en una enciclopèdia o a la seva pàgina web altres títols de l’autor. Veureu que ha escrit moltes obres conegudes, moltes de les quals han estat traduïdes al català.


edu365.cat edu365.cat edu365.cat

Propostes de lectura 

Fahrenheit 451

Ray Bradbury