"Sóc un fervent partidari de narrar una aventura a través d'uns personatges i un fets imaginats, sobre la trama històrica real.”

Oriol VergésOriol Vergés va néixer el 1939 al cor del Barri Gòtic, la part medieval de la ciutat de Barcelona, la part que “s'ha d’eixamplar” en el llibre que llegeixes. Al llarg de la seva vida, ha compaginat l’escriptura amb la feina de professor d'història, per aquest motiu, bona part de la seva producció va adreçada als adolescents.

La seva producció comprèn molts aspectes: obres de divulgació històrica, novel·la històrica, novel·la de caire psicològic i social, teatre, vídeos, llibres de text...

Dins el conjunt de la seva obra, cal destacar un bon nombre de narracions juvenils ambientades en èpoques diverses de la nostra història que li permeten acostar el nostre passat a les noves generacions de forma amena i entenedora.

La seva obra infantil i juvenil li ha fet guanyar diversos premis, com ara el Joaquim Ruyra, diferents Crítica de Serra d'Or o del Ministerio de Cultura. Per La ciutat sense muralles va obtenir el premi Josep M. Folch i Torres (1977), llibre que també va ser declarat “llibre d'interès infantil” pel Ministerio de Cultura.

edu365.cat edu365.cat edu365.cat

Propostes de lectura 

La ciutat sense muralles

Oriol Vergés