Jordi Sierra i FabraJordi Sierra i Fabra va néixer a Barcelona l’any 1947. Tot i la seva immensa producció bibliogràfica, l’escriptor començà la seva prolífica carrera en l’àmbit de la música des de diferents emissores radiofòniques i també des de la premsa escrita. La Cadena Ser i Radio Barcelona, o els diaris La Prensa de Barcelona i Nuevo Diario de Madrid acolliren les seves col·laboracions primerenques. Posteriorment, revistes musicals com Top Magazine, Popular 1, Extra o Disco Exprés han estat algunes de les tribunes des de les quals Sierra i Fabra ha exercit les seves virtuts periodístiques.

L’any 1972 aconseguí un gran èxit de vendes amb la publicació del llibre 1962-1972: Historia de la Música Pop. Aquest fou, de ben segur, el signe inequívoc del seu llançament posterior com a autor de novel·la juvenil.

L’any 1975 va obtenir el premi literari Villa de Bilbao de novel·la, el 1978 fou finalista del Planeta i el 1979 li va ser concedit el premi Ateneo de Sevilla de novel·la. Però fou a partir de 1981, amb la concessió del premi Gran Angular de literatura juvenil, que inicià una llarga i meteòrica producció de llibres adreçats a l’alumnat de primària, secundària i batxillerat. Títols tan coneguts com El jove Lennon (1992), Camps de maduixes (1997), El viatge de Narayan (2006), entre molts d’altres que podeu consultar a la seva pàgina web, són alguns dels exemples de la prolífica creativitat literària de l’autor.

L’obra de Jordi Sierra s’estructura al voltant de set camps literaris: llibres de narrativa infantil, juvenil i per a adults, història, biografia, poesia i assaig.

Cal, a més, destacar el vessant més social i pedagògic de la seva tasca, en què destaca la creació de la Fundació Jordi Sierra i Fabra, amb seu a Barcelona, i la Fundación Taller de Letras Jordi Sierra i Fabra, a Medellín (Colòmbia).

L’objectiu de les dues fundacions és "l’ajut a joves escriptors en l’inici de la seva carrera literària” i el foment de la lectura i l’estímul de la creació literària “mitjançant programes de sensibilització, formació i investigació”.

 

edu365.cat edu365.cat edu365.cat

Propostes de lectura 

El temps de l'oblit

Jordi Sierra i Fabra