Va néixer la primavera de l'any 1943 a Alcoi. Va estudiar a la Universitat de València i va treballar una colla d'anys a Figueres. Es traslladà a Barcelona l'any 1973.

Professionalment, Isabel-Clara Simó ha exercit l'ensenyament a diferents poblacions, s'ha dedicat al periodisme i ha destacat com a escriptora. Ha guanyat premis molt importants de narració i les seves obres s'han traduït a moltes llengües.

Isabel-Clara Simó

L'escriptora ens explica per a l'edu365:

"A Alcoi, on vaig néixer, es van inventar les olives farcides, fet ben curiós, perquè no té mar (i per tant no té anxoves), ni hi ha abundància d'oliveres."

Però la fama d'Alcoi és per les festes de Moros i Cristians, que són molt espectaculars.

Els qui hi van per primera vegada solen parlar de la curiosa configuració urbana d'Alcoi, només explicable per haver fet la revolució industrial molt aviat, i, per tant, haver bastit moltes fàbriques; essent una olla geològica sense possibilitats d'expansió física, les cases es construïren pràcticament unes a sobre de les altres."

D'aquest llibre, Raquel, ens diu que:

"És fruit de molts anys de professora, tot i que no en sóc massa conscient (les idees i els arguments són el procés d'alguna misteriosa ebullició interior). Pel que fa als personatges, ho diré d'una manera molt brutal però descriptiva: vaig passar el minipimer per totes les meves alumnes i en va sortir Raquel... Volia dibuixar una noia valenta que, sense suport exterior, sabés sortir-se'n."

"Vaig estar pensant-lo mig any i el vaig escriure en un altre mig any. Un any en total. Va ser, doncs, un llibre ràpid de fer."edu365.cat edu365.cat edu365.cat

Propostes de lectura 

Raquel

Isabel-Clara Simó