Generalitat de Catalunya. Departament d'Ensenyament edu365.cat

Sakura. La caçadora de cartes

Qui l'ha escrit

CLAMP

CLAMP és un grup de creadores, autores de moltes sèries de manga i anime que tenen molt èxit i reconeixement internacional. L'any 1989 van publicar el seu primer gran èxit editorial, RG VEDA, basat en elements de la mitologia hindú i després han publicat històries de comèdia amorosa i d’horror asiàtic, sempre amb un toc de fantasia, i obres d’altres gèneres. Sakura, la caçadora de cartes es va publicar l'any 1996 i en van fer 12 volums.

Tot i ocupar un lloc d’honor en el shojo manga (còmic per a noies adolescents), han sabut atraure un públic tant femení com masculí. A banda de les obres de manga, el seu treball s’estén a diversos camps de treball com la il·lustració, l’enquadernació, el guió i l’assaig. La majoria de les obres s’han convertit en obres d’animació i s’han tret al mercat més de 100 títols derivats en CD i vídeo jocs.

Detall de les autores:

 

 
Nom Igarashi Satsuki Ohkawa Nanase Nekoi Tsubaki Mokona
Data de naixement 8 de febrer 2 de maig 21 de gener 16 de juny
Lloc de naixement Shiga Osaka Kyoto Kyoto

  • Trobeu que el fet d’escriure un llibre col·lectivament ha de ser més fàcil o més difícil que escriure’l individualment?
  • Creieu que en el cas d’un còmic el fet d’escriure’l col·lectivament té més avantatges o inconvenients que en el cas d’una novel·la? Quins?