Generalitat de Catalunya. Departament d'Ensenyament edu365.cat

Abans de llegir

Amb el llibre a les mans

 • El protagonista del llibre es diu August Pullman, Auggie.
  La pregunta d'on surt el títol de Wonder es fa més que evident. No es desvetlla res significatiu si s'avança que no és el nom de cap persona, ni de lloc, ni de cap cosa que es trobi tot llegint. Abans de començar la primera part del llibre trobareu la lletra de la cançó "Wonder" de Natalie Merchant, llegiu-la i a reflexioneu-hi en grup.
  En acabar el llibre, torneu a parlar-ne per veure si el que havíeu comentat s'ha acomplert i ja queda més clar el perquè d'aquest títol.

 • El protagonista, Auggie, ens diu que ell se sent "normal" tot i que no ens vol descriure l'aspecte de la seva cara perquè sap que els de fora de casa seva no l'hi veuen. Però tots nosaltres, mentre anem llegint, també haurem de reflexionar molt sobre què entenem per normalitat i sobre moltes de les preguntes que ens anirà fent l'Auggie, la germana, els amics, la família i tota la gent que envolta aquest entranyable personatge que de ben segur s'acaba incorporant com un conegut més a la nostra vida.

 • Wonder és una novel·la plena d'emocions, tendresa, esperit de superació, lluita per l'adversitat, vida i tot el que desperti la seva lectura a cadascun de nosaltres; ara bé, sobretot quan el llegiu, hi trobareu nois i noies joves que es converteixen en herois i heroïnes gràcies a l'amistat i els bons sentiments que tenen dins seu.

 • Com a fet singular, cal observar que l'autora ha incorporat al relat un gran nombre de cites, noms d'escriptors, cançons, llibres, videojocs, pel·lícules, jocs de taula...
 • Vegeu tot seguit la ressenya que ha fet l'escriptora Gemma Lienas sobre Wonder.
 • Activitat
  Feu una ressenya del llibre similar a la de l'escriptora Gemma Lienas que animi d'altres nois i noies a la lectura d'aquest llibre.
  Quan la tingueu enregistrada en vídeo, la podeu posar en algun dels múltiples espais per a l'intercanvi de vídeos, en un bloc de la vostra aula, en un fòrum sobre llibres...
  Si n'escriviu la ressenya, un bon espai d'intercanvis sobre llibres és: Què llegeixes?