Generalitat de Catalunya. Departament d'Ensenyament 	edu365.cat
InicifletxaInformaciˇ curricular

Informaciˇ curricular


1 2 3

Informaciˇ continguts curriculars

Vegeu a les pàgines de Primària i de SecundÓria la relaciˇ de materials elaborats per la Generalitat de Catalunya o el MEC i les Comunitats Aut˛nomes o portals segurs per a PRIM└RIA i ESO; els trobareu classificats en tres blocs:

  1. Materials curriculars de gran extensiˇ, integrats per un nombre elevat de propostes, unitats didÓctiques, material informatiu divers i aplicatius per a treball colĚlaboratiu a l'aula. Aquests materials sˇn susceptibles de formar part de la programaciˇ d'un trimestre, un curs, un cicle o una etapa de cadascuna de les Órees descrites.

  2. Activitats curriculars composts per una o vÓries seqŘŔncies didÓctiques amb exercicis i activitats. A la pÓgina d'Órea es troben organitzats per blocs de continguts especÝfics i diferents per a cadascuna de les Órees. Sˇn susceptibles de formar part d'una unitat didÓctica o de programaciˇ. S'hi han relacionat els materials que estan ubicats a aquest portal, edu365.cat, al JClic i a Quaderns Virtuals.

  3. Enllašos d'interŔs a portals o pÓgines web externes (sense la participaciˇ de la Generalitat ni del MEC) que s'han considerat segurs, amb materials de qualitat didÓctica i interactiva acceptable, susceptibles de ser utilitzats a l'aula i per a l'alumnat en tasques escolars o de lleure.

Observeu que aquesta classificaciˇ de materials curriculars no reflecteix les etapes d'Infantil i Batxillerat, malgrat tot a les pÓgines d'aquestes etapes seguireu trobant-hi els materials.

S'ha realitzat, a tÝtol orientatiu, un cÓlcul de les hores lectives per a cada unitat de 4 hores. Cal considerar que els aplicatius i alguns materials no s'han comptabilitzat en hores perquŔ sˇn susceptibles d'aplicar-se a l'aula inserits en activitats colĚlaboratives o en propostes del tot singulars.

Cal considerar que molts dels materials i aplicatius de l'edu365.cat tenen la particularitat que poden ser utilitzats per l'alumnat de manera lliure sense la necessitat del professorat o d'una persona adulta.

El cercador MerlÝ aplega un gran nombre de recursos i materials dels portals educatius del Departament d'Ensenyament: xtec.cat, edu365.cat i edu3.cat i permet a tots els usuaris/Óries la possibilitat de trobar-los a partir d'una cerca avanšada en funciˇ del contingut, format, Órea, cicle, etapa...

Al portal de la XTEC es pot trobar una relaciˇ de webquests i projectes en xarxa d'Ómbit local o internacional, catalogats per nivells educatius i Órees. TambÚ hi ha un enllaš a Espurna, xarxa educativa d'aules obertes i d'acollida, amb un gran nombre de recursos i materials susceptibles de ser utilitzats amb aquests o altres entorns.