Rock a les aules | què és? | pemi rovirosa | cris juanco | pep sala |agenda dels instituts |
   
     
    “Per què faig música? Ho hauria d'explicar cantant. Tota la vida n'he sentit i la tinc molt a dins meu. Vinc d'una família de músics i sempre hi ha hagut música a casa meva; això em va permetre desenvolupar aquest llenguatge, sobretot a partir del dia que vaig decidir de dedicar-m'hi professionalment. Vaig fer el pas amb els Ja T'Ho Diré cap a Catalunya per viure una mica més la música.”
 

De molt petit, Cris Juanico viu un ambient musical a casa: el seu pare havia tocat en orquestres menorquines de finals dels cinquanta i les seves germanes ben aviat van agafar l'afició paterna i tocaven el piano i la guitarra. En aquest ambient creix Cris Juanico, que sent com les notes musicals li entren a través de la seva pell fins que amb setze anys decideix entrar a formar part d'una banda: Caca's Power, amb la qual va fa els primers concerts.A l'edat de 20 anys s'integra als Ja T'Ho Diré, una banda que aglutina alguns dels exmembres de Caca's Power i altres músics. El primer disc que enregistren és un mini-LP que comparteixen amb una altra banda illenca: Els Ferrys, de Maó. És l'any 1990 i Cris Juanico es converteix en el nou cantant del grup.El 1991, Cris Juanico i els Ja T'Ho Diré deixen l'illa i s'instal·len en una masia de l'Empordà.

L'èxit els arriba ben aviat amb la publicació d' És blau, es fester , un treball que contenia la cançó “Ei, Joan!”, un dels temes més emblemàtics de la banda.

El 1993 fitxen per Música Global, una companyia acabada de crear i que converteix el segon disc dels menorquins, Dos o tres , en la seva primera referència. La bona acollida continua i la banda toca en festivals com el Doctor Music Festival, el Mercat de Música Viva de Vic o a les festes de la Mercè de Barcelona. A més, el 1995 reben el premi Altaveu i Enderrock els considera la banda de l'any. Al marge de l'activitat amb Ja T'Ho Diré, Cris Juanico comença una altra aventura musical en companyia de Toni Xuclà i Juanjo Muñoz (membre de Gossos).

És Menaix a Truà, un grup que es presenta durant la gira Acústic Acic 1999 i que veu publicat el primer disc l'any 2000. L'activitat de Cris Juanico en el món de la música, però, no es limita a aquestes dues bandes, i és que col·labora amb diferents grups sempre que li ho demanen i té temps.

Participa als concerts de La Banda Impossible i és un dels directors del Campus Senglar, una oferta pedagògica centrada en la música. A més, assisteix regularment als centres d'ensenyament, on es responsabilitza d'audicions escolars i imparteix tallers sobre la importància de la tecnologia en la música actual. Darrerament ha participat en el projecte de contes infantils Tabaluga , i acaba de muntar una altra banda que, amb l'espectacle d' Ací ara, adapta cançons tradicionals al rock.

NA MARIA. Lletra i Música:Cris Juanico.

 
 

És blau, es fester (PDI, 1991) Dos o tres (Música Global, 1993) Moviments salvatges (Música Global, 1995)
         
  Un ram de locura (Música Global, 1997)   Es directe (Música Global, 1999)   Soñando silencio (Música Global, 2001)  

 

Menaix a Truà (Música Global, 2000) Petits moments d'estricta simpatia (Música Global, 2002)  

 

Tabaluga (Edicions Beascoa, 2003).
Conte amb narració de Josep Carreras
   

 

Rock a les aules | què és? | pemi rovirosa | cris juanco | pep sala |agenda dels instituts |