Mapa de la web
Pàgina principal

 

Hola! Sóc la Sacarina Taques Negres…
Us vaig a explicar una història que em va passar. Diu així:
 
(Conte i il·lustració creats per Júlia Calvo, de 9 anys d'edat)
Fa uns quants anys, jo vivia en un bosc molt tranquil. La gent anava amb bici, corria, caminava, etc.

Un dia, resulta que vaig anar a agafar móres per berenar i vaig veure que un senyor que passava amb el cotxe va tirar una cigarreta al bosc. Llavors li vaig dir a crits, desesperada:-QUE ESTÀS MALAMENT DEL CAP, TU?!

I semblava que sí, que estigués malament del cap, perquè no em va fer ni cas. Bé, deixem aquest tema i parlem de la cigarreta. Quan vaig veure el que havia passat, de poc que no em desmaio: mentre jo m’entretenia amb el senyor, la cigarreta havia pres foc!

 
A mi el foc em feia pànic, però la meva obligació era anar a informar els meus amics i a la meva família del que estava passant. Així, que vaig passar entre les flames en direcció al bosc i entre esbufecs els vaig explicar tot el que havia passat: -PARE …BUF… MARE… BUF… EL BOSC S’ESTÀ CREMANT I HE D’ANAR A AVISAR ELS MEUS AMICS… -va ser tot el que vaig poder dir.
De seguida la mare, que és molt previsora va dir:
-Ja sé que estàs molt cansada, però has de venir a ajudar-nos a apagar el foc.
-D’acord, però als meus germans i a mi ens fa molta por, el foc.
 
Ja sé que ara no estem per explicacions, però mentre la mare i el pare omplen les galledes amb aigua, us presento els meus germans:
Jo sóc la més gran de tots tres. Jo ara tinc 10 anys.
Després ve el meu germà, que en té 6, i la meva germana petita, que en té 3.
Ja arriba la mare i sortim corrents. Ens dividim en dos: jo per avisar els meus amics, i els pares i els germans apagant el foc. Així, doncs, ja som totes les famílies de teixons, musteles, conills, porcs senglars, esquirols, eriçons, etc., tots plegats col·laborant en la tasca d’apagar el foc.
A la fi vam aconseguir reduir el foc. Sort que havíem anat ràpid i el foc només va cremar una miqueta de bosc. Nosaltres vam poder tornar a casa sans i estalvis. Tota la gent després em felicitava i no us penseu que era molt divertit, perquè quan sorties de casa tota la gent el deia: -UN AUTÒGRAF… UN AUTÒGRAF… SI US PLAU!
 
És molt perillós abocar cigarretes o deixalles. Amb les cigarretes ja sabeu el que pot passar, i amb les deixalles, si el sol passa entre un vidre, pot provocar un incendi!
 
Bé, em sembla que ja sabeu com podeu prevenir el foc.
Ara penso que ja és hora de deixar això, la història, i dir-vos adéu.
FINS AVIAT!