Generalitat de Catalunya. Departament d'Ensenyament 	edu365.cat
InicifletxaInformació a l'usuari/ària

Informació a l'usuari/ària

 

 

L’edu365 és el portal del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya adreçat a l’alumnat de les escoles i instituts del país i les seves famílies, tot i que qualsevol usuari pot fer ús dels recursos que hi apareixen.

Històricament, l’edu365 va ser creat com un portal per proporcionar a l’alumnat recursos curriculars de totes les àrees de manera que poguessin tenir accés a ells des de qualsevol lloc amb accés a Internet. Es van anar creant miniunitats didàctiques, recursos i aplicacions per a gairebé totes les àrees. Així mateix, també es van integrar aquelles activitats fetes amb aplicacions pròpies com el JClic i recursos externs de tercers amb prou qualitat com per aparèixer a l’edu365.

Amb el temps, edu365 ha deixat de ser un portal per a ús únicament a les llars per ser un portal de referència a les escoles catalanes. S’han anat integrant aspectes transversals com la seguretat a Internet, l’educació per a la salut, o els materials per a aules d’acollida. Així mateix, les noves aplicacions innovadores que impliquen conceptes com la Web 2.0, la realitat augmentada, els videojocs, la programació o les aplicacions per a dispositius mòbils han trobat el seu espai a l’edu365, que ha esdevingut així un aparador de la innovació a l’educació mitjançant les TIC.

Part del contingut disponible a l'edu365 està realitzat en format Flash. Aquest format no és compatible amb molts dispositius mòbils. Tot i que des de l'edu365 s'està fent un esforç per poder adaptar materials a un format compatible (com per exemple format html5), hi ha recursos que no es poden visualitzar en aquests dispositius.