Cavall Fort. Revista per a nois i noies Edu365.cat

 

 

Nanos, quin tros de llibre! Això sí que és literatura de la bona! Si voleu gaudir d’una història sensacional, llegiu-vos Un cavall contra Roma, d’en Josep Vallverdú.

És un d’aquells llibres que a la primera frase, nyac!, ja t’ha atrapat. Sí senyor, com ho sentiu. Jo, a la tercera paraula, ja estava tan immers en l’època dels romans, que em creia un gladiador musculós a punt per al combat o un iber valerós enfrontant-se a la legió romana! I pobre de qui vingui a destorbar-te la lectura! La Conxita vinga cridar-me “A sopar! Que se’t refredaran les farinetes!” I jo, res, com si sentís ploure. Heu vist mai que a un gladiador el cridi la dona a sopar?

Des que m’he acabat el llibre, no penso en res més. Li he deixat a en Garcia, del club de jubilats, i també s’ha entusiasmat. Ens hem comprat dues disfresses de gladiadors que fan un goig! Fins i tot la Conxita, quan em veu tan ben engiponat, em diu: “Ai, noi, la lectura fa miracles!” I jo, content com un gínjol. Apa, nanos, a llegir, que són dos dies!