Cavall Fort. Revista per a nois i noies Edu365.cat

 

La vaca Mo es troba en una situació ben galdosa. S’ha fet de nit, el camí està cobert de neu i no sap pas per on ha de tornar a casa. I, a sobre, al Pesat, una veu interior d’allò més inoportuna, no se li acudeix res millor que parlar-li de llops famolencs...

Fes clic per veure la portada del llibre ben gran!
Autor: Bernardo Atxaga
Títol: Memòries d’una vaca
Il·lustrador: Arnal Ballester
Traductora: Teresa Maria Castanyer
Editorial: Cruïlla, Barcelona, 1992
Col·lecció: El Vaixell de Vapor, 92
ISBN:84-8286-834-9

 

 

“–D’això se’n diu bramular, filla meva –va exclamar aleshores el de dins–. I ves per on, aquest bramul teu potser et resoldrà el problema, ja que deu haver posat en guàrdia un ramat de llops que corre per aquests topants; llops que, ara que hi penso, estan famolencs, amb moltes ganes de menjar-se un animal tendre com tu. No seria estrany que es presentessin aquí de seguida. Segur que a hores d’ara ja deuen venir corrent. No cal dir-ho, ja sé que ets una valenta i que un llop, o dos, o tres, no tenen res a fer amb tu. Un parell de puntades de peu a cada un, i llestos. Però vés amb compte; es tracta d’un ramat sencer, deuen ser uns setze llops. Fes el que et sembli, però jo me n’aniria. I corrent, de pressa, a corre-cuita, o, per dir-ho en una paraula, rabent.

Què deia, el Pesat? Què era, aquella història dels llops? Llops? Llops famolencs? Setze llops? Per quins set sous, setze llops? D’on sortien, tants llops? Una esgarrifança em va recórrer l’esquena de cap a cap, però vaig decidir mantenir-me ferma i al lloc on era. El meu orgull de vaca no em deixava cap més sortida.”

 

Memòries d’una vaca, pàg. 17.

Fa bona pinta, oi?

 


Imprimeix-ne un tros Vols imprimir-ne un tros?
El llibre del mes | Tasta'n 4 ratlles | Tot un personatge | El joc | La biblioteca de llibres