Cavall Fort. Revista per a nois i noies Edu365.cat
 

No sabeu què fer? Patiu un atac d’avorriment?

Criatures, feu-me cas: llegiu El camí del far!!

Mm, quin llibre! Gairebé és millor que un estofat amb bolets!

Us el recomano de tot cor. Jo ja me l’he cruspit i he fet un rotet de bon profit que la casa encara tremola. I això que el final... bé, no us l’explico, però ja us avanço que fa patir de veres.

La història se situa en un poblet de Mallorca durant la guerra civil espanyola, i el protagonista és en Miquelet, un marrec que no acaba d’entendre què passa al seu voltant. Al poble s’ha instal·lat un camp de presoners que hauran de refer l’antic camí del far, i en Miquelet es jugarà la pell per portar menjar a un dels presoners... Ai, quin patir!

 

Jo he après tantes coses i m’ho he passat tan bé, que em sento nova. El murri d’en Miquel Rayó, l’autor, en sap un munt, d’escriure!, i a la segona línia ja t’ha transportat en el temps i sembla que tot plegat t’estigui passant a tu. És, més o menys, com quan sents una oloreta de sofregit i et fa l’efecte que ja se’t comença a fer la boca aigua...

Però he de dir que m’he quedat una mica pansida. Maleïdes guerres! I pensar que els nostres avis van patir tant! Quan m’imagino la fam que van arribar a passar...! Oh, oh, oh! Perdo la gana i tot!

Apa, que us aprofiti la lectura!

Vols aprendre coses sobre la guerra civil espanyola?

Fes clic per veure la portada del llibre ben gran!

Autor: Miquel Rayó
Títol: El camí del far
Il·lustradora: Mercè Arànega
Editorial: Edebé, Barcelona, 2000
Col·lecció: Tucan, sèrie verda, 81
ISBN: 84-236-5534-2

El llibre del mes | Tasta'n 4 ratlles | No perdis el fil | El joc | La biblioteca de llibres