Cavall Fort. Revista per a nois i noies Edu365.cat


Fes clic per veure la portada del llibre ben gran!

Autor: Ricard Creus
Títol: Biografia d'un gat
Il·lustradora: Esther Boix
Editorial: Cruïlla, 2005
Col·lecció: El Vaixell de Vapor, 142
ISBN: 84-661-1031-3

Mèèèèu! Quin llibre, mare meva! M’ha entusiasmat. Si voleu llegir una història que us arribarà a l’ànima, apunteu-vos aquest títol: Biografia d’un gat, de Ricard Creus.

He de reconèixer que quan em va caure a les potetes vaig pensar: què en deu saber, aquest tal Creus, dels gats? I quan vaig veure que el protagonista era un gatot de carrer, un vagabund pollós i de baixa estofa, vaig estar a punt de plegar veles. Però no, no vaig poder parar de llegir: la màgia d’aquest llibre ja m’havia atrapat.
Quina història! M’ha fet caure la llagrimeta i tot! Sabeu què és el que més m’ha agradat, del llibre? Que està escrit per a un gat. Sí, sí, el que dic: l’autor s’adreça al Mixi, un gat abandonat que un bon dia va aparèixer als voltants de casa seva i a poc a poc li va robar el cor. I és ben bé així: cada paraula d’aquesta història li surt del cor, a l’autor, perquè és tendra, dolça i preciosa! Mèu! Que m’emociono!
Vosaltres hi parleu, amb els animals? O sou d’aquells sabatots que es pensen que els animals no entenem res? Si us agraden els gats i les històries autèntiques, si estimeu els animals i mai no faríeu mal ni a una mosca, aquest llibre us encantarà. Paraula de mixeta!


El llibre del mes | Tasta'n 4 ratlles | El joc | La biblioteca de llibres