Cavall Fort. Revista per a nois i noies Edu365.cat


Fes clic per veure la portada del llibre ben gran!

Autora: Marta Balaguer
Títol: Jana, la caçadora de sons
Editorial: : Cruïlla, 2007
(El Vaixell de Vapor, 49)
ISBN:978-84-661-2009-8

Oh la la! Vull ser com la Jana! Valenta, noble, intrèpida! I em moro de ganes de viure una aventura com la seva! Mon Dieu! Llegiu-vos Jana, la caçadora de sons, de Marta Balaguer: fareu un viatge impressionant per un món fabulós!

Jo, que sóc una rata de món, culte i viatjada, ja en tenia prou de passejar-me per les capitals europees amb ratotes velles! I li vaig dir al gamarús de l’agència de viatges: “Munta’m un viatge emocionant!” I ell, sense ni mirar-me, plam!, deixa caure un llibre damunt del taulell i em diu: “Començaràs el viatge dalt d’un castanyer i aniràs del Bosc de la Guineu a Cala Serena. Passaràs per l’Arbre dels Set Forats, la Muntanya de Foc i la Vall de les Cireres. Sobretot, no t’acostis a Teranyufa!” I va tancar la paradeta. “Però què diu, aquest boig? –vaig pensar–. S’ha begut l’enteniment!”
Però, en fi, com que no sabia què fer, em vaig començar a llegir la història de la Jana. I, oh, my God! Mai no he fet un viatge tan perillós! Resulta que l’avi de la Jana vol inventar un instrument de música que faci riure, emocionar-se i també faci desaparèixer les penes més amargues. Però li falta un so: el soroll de les ones quan trenquen contra les roques, de nit, quan bufa la tramuntana. I qui se n’ha d’anar a buscar aquest soroll? Doncs la Jana! Pel camí s’haurà d’enfrontar als teranyinosos, uns éssers pudents i de mala fe que li volen robar el soroll per fer un instrument de música malèfic.
My friends, feu-me cas: llegiu-vos aquest llibre. Us atraparà de tal manera que quan l’acabeu no sabreu a quin món sou. Jo, de moment, m’he quedat a l’altra banda, al món de la Jana, esperant que li passin més aventures.

Apa, bon voyage!

El llibre del mes | Tasta'n 4 ratlles | El joc | La biblioteca de llibres