Generalitat de Catalunya. Departament d'Educació 	edu365.cat

Sabies què..?

animacions

 

Des de sempre, els humans han intentat copiar la realitat que els envolta i, com que el món té moviment, una de les preocupacions des de temps prehistòrics ha estat com representar aquest moviment.

Sabem, per exemple, que els homes primitius anaven molt atrafegats darrera la presa que volien caçar. El seu tema d'inspiració preferit era la caça i, per això, omplien les parets de les coves primitives de pintures que intentaven representar escenes de caça.

També hi ha qui diu que aquestes pintures tenien efectes màgics, és a dir, que estaven convençuts que pintant escenes de caça tindrien més sort quan sortissin a caçar.


e

Per això intentaven dibuixar de manera que el resultat fos el més semblant a la realitat.
Com que els animals que caçaven es movien, intentaven reproduir-los en moviment... Però això no era fàcil! Com solucionaven aquest problema? Doncs de la mateixa manera que ho faria un nen petit: afegien moltes potes a l'animal!

 

e

En temps dels faraons egipcis, Ramsès ordenà que es pintessin diferents seqüències d'una figura en moviment a la part exterior de la paret d'un temple.

D'aquesta manera, si es recorria la paret cavalcant a gran velocitat, es podien veure les figures en moviment. El sistema era original, però molt esgotador!


1 2