Generalitat de Catalunya. Departament d'Educació 	edu365.cat

Consells per fer una animació amb càmera

animacions

Perquè una animació surti bé cal que la càmera no es mogui gens durant tot l'enregistrament. És important disposar d'un trespeus per poder fixar la càmera. Abans de començar a enregistrar cal tenir-ho tot ben planejat. Si vols treballar amb ninots o amb objectes has de tenir clar per on entraran, què faran i com acabarà la història.

AMB QUINES CÀMERES ES PODEN FER LES ANIMACIONS?

e

Ho pots fer amb qualsevol càmera de vídeo (digital ò analògica). Caldrà que enregistris una estoneta molt curta i que aturis la càmera. Llavors, pots moure una mica l'objecte i tornar a enregistrar. Cada cop que facis un enregistrament nou l'objecte es mourà una mica. Quants més enregistraments facis més es mourà l'objecte. Si cada enregistrament dura més d'un segon, el moviment de l'objecte en la pel·lícula serà lent.

Algunes càmeres tenen una funció anomenada IntervalRec. Si activeu aquesta opció, la càmera enregistra tota sola un tros molt curt de pel·lícula cada 30 segons. D'aquesta manera, podeu deixar que la càmera vagi enregistrant sola cada trenta segons, mentre vosaltres aneu movent els objectes.

Després, mitjançant un programa d'edició de vídeo per ordinador, podràs acabar la pel·lícula tot posant-hi el títol, la música o suprimint les imatges dolentes. En definitiva, podràs editar la teva pel·lícula.

També ho pots fer amb una càmera de fotos digital i després entrar les fotos en l'ordinador mitjançant un programa que les converteixi en una pel·lícula de vídeo.