Generalitat de Catalunya. Departament d'Educació 	edu365.cat

Consells per fer una animació amb ordinador

animacions

 

PROGRAMES PER FER ANIMACIÓ

· Programes d'edició de vídeo

Si has enregistrat les imatges amb una càmera de vídeo, la millor manera d'editar-les és mitjançant l'ordinador. Editar un vídeo significa triar les millor imatges, ordenar-les, variar-ne la durada, posar-hi títols, afegir-hi efectes especials i, al final, tenir una pel·lícula nova.

Per animar vídeo amb l'ordinador pots fer que cada imatge duri més estona, aconseguint que l'animació sigui més lenta, o, pel contrari, posar cada imatge menys estona perquè sigui més ràpida.

d

N'hi ha programes per editar vídeo amb l'ordinador, des de programes molt senzills i gratuïts com el Windows Movie Maker (PC) o el Virtualdub (PC) a d'altres més professionals i de pagament com poden ser l'Adobe Premiere (PC) o el Final Cut (Mac).

Un cop acabat el vídeo el podeu desar en un CD o DVD, en una cinta o bé publicar-lo a Internet.

· Programes de dibuix

Hi ha programes de dibuix que poden crear animacions a partir de dibuixos. Programes molt senzills per als nois i les noies poden ser el Microsoft Paint, inclòs al sistema operatiu de Windows, o el GIMP, programa gratuït per a Windows i Linux .

Amb aquests programes podreu incrustar personatges animats en els vostres dibuixos o crear pintures i textures animades.

d