Generalitat de Catalunya. Departament d'Educació 	edu365.cat

Videocreació Descarrega-ho tot en pdf

Com ho fem?

animacions

 

El material mínim necessari per poder fer una producció d'aquesta mena és una càmera de vídeo i un trespeus per tal de fer els enregistraments amb molta més precisió i evitar moviments indesitjats de la càmera.

Caldrà vigilar la il·luminació durant tot el procés d'enregistrament. En molts casos els canvis de llum no seran aconsellables, ja que poden malmetre la continuïtat visual d'allò que estem explicant.

Si ens manca llum podem mirar de solucionar-ho amb un parell de focus o làmpades. Si volem una llum de color podem enganxar papers de cel·lofana, acetats o trossos de plàstic de colors davant dels llums que fem servir. Tingueu en compte que hi ha llums que agafen temperatura quan estan encesos i segons el que feu servir per canviar el color poden donar-vos un bon ensurt.

d

Si volem fer que la imatge tingui un efecte diferent, com pot ser borrós, opac o d'altres, podem posar un vidre o un plàstic davant l'objectiu de la càmera.

També podem jugar amb les llums per crear efectes de contrallum, per exemple.

Després d'enregistrar les imatges, si disposem d'un ordinador que tingui un programa d'edició de vídeo, podrem també posar-hi molts d'aquests efectes des del propi ordinador. Tanmateix, des d'aquest software també podrem tallar i reordenar de forma còmoda tota la nostra creació audiovisual.

Finalment, un cop editat el vídeo, en funció del tipus d'ordinador i de la càmera que tinguem, exportarem l'audiovisual a una cinta, un dvd, un arxiu digital apte per ser publicat i reproduït a la web, etc..