Generalitat de Catalunya. Departament d'Educació 	edu365.cat

Consells per quan s'enregistra

animacions

 

   

•  Si no és per exigència del guió, i sempre que sigui possible, treballa amb un trípode. Evita l'enregistrament d'imatges mogudes.

•  Prem el Rec de la càmera quan estàs segur de que disposes del pla desitjat. Estalvia gastar cinta innecessàriament i menys feina en el moment de capturar les imatges abans de procedir al procés d'edició.

y

•  Enregistra per a cada pla, tant a l'inici com al final, tres o cinc segons de més, hi hagi o no acció. Val més que sobrin imatges, ja hi haurà temps d'eliminar les que siguin innecessàries en el moment del muntatge. Si s'ajusta la durada, pot passar que en el moment del muntatge apareguin imatges mogudes o bé que en faltin i que sigui necessari haver de tornar a enregistrar.

•  Preveure, durant l'enregistrament, que un pla ha de tenir relació amb l'anterior i amb el posterior, perquè s'ha de respectar la coherència visual escènica. Estalvia problemes en l'edició.

•  Més val disposar de varis enregistraments d'una mateixa escena, amb diferents plans i punts de vista, i d'un bon recull de plans de detall. Per molt bé que s'hagi planificat tot, quan arriba el moment d'editar la pel·lícula sempre s'agraeix disposar de material sobrant per poder triar les imatges més interessants i adients d'acord amb el principi de continuïtat.