Generalitat de Catalunya. Departament d'Educació 	edu365.cat

Inventar històries

animacions

 

Tots i totes podem inventar històries. Es tracta només de fer rodar la nostra capacitat d'imaginar personatges i situacions o, senzillament, d'observar les coses que passen al nostre entorn i recrear-les. Si tot això ens resulta difícil sempre podem aprofitar històries que han escrit autors coneguts i fer-ne una adaptació en imatges.

La qüestió està en saber transmetre aquestes històries perquè el públic s'hi enganxi. Això ho saben fer molt bé els guionistes i els realitzadors de les pel·lícules o de les telesèries que tenen tant d'èxit. Saber explicar una història en imatges no és fàcil. Cal tenir una bona idea i desenvolupar-la en imatges i sons, de manera que el resultat final aconsegueixi interessar i emocionar als espectadors. Per començar no cal ser gaire ambiciós. Pocs segons d'imatges que expliquin una bona història són suficients.

Aquí trobareu exemples de tot el que us hem dit. Hi ha pel·lícules que parteixen d'idees pròpies i altres que són adaptacions de contes o de novel·les conegudes. Tenim una mica de tot. Tres, dos, un i... ACCIÓ!

Entreu en el món de la ficció i gaudiu!