Generalitat de Catalunya. Departament d'Educació 	edu365.cat

La publicitat Descarrega els continguts en un pdf

Per a què serveix?

animacions

 

 

Si t'agraden els anuncis, deus pensar que la publicitat serveix per divertir-nos mentre intenten vendre'ns algun producte. En canvi, si no t'agraden, deus creure que la publicitat és allò que tant et molesta perquè inunda la bústia de casa teva de papers que llences sense mirar, o que no et deixa veure en pau el teu programa de TV preferit. Amb aquest exemple, ja està tot dit. La publicitat té defensors i té detractors, però tothom en parla.


s

Teniu clar per a què serveix la publicitat?

En principi, la publicitat és un mitjà que serveix per ajudar els consumidors a tenir informació i triar millor els productes que compra.

Així, qualsevol consumidor pot conèixer les característiques d'un producte mirant els espots televisius o qualsevol missatge publicitari que parli d'aquest producte. Però... esteu segurs que realment és així?

És possible que els primers anuncis que es van inventar complissin aquesta missió, però actualment els productes que es venen tenen les mateixes característiques i s'assemblen molt. Per exemple, tots els iogurts tenen gust de iogurt. Per això, en un anunci cal associar el producte a altres aspectes diferents que van més enllà de la seva aparença externa o de les seves utilitats evidents. En el cas del iogurt, hi ha un anunci a la televisió en què s'associa el plaer que provoca menjar-se un iogurt amb el plaer intel·lectual que provoca la poesia.

De tot això en podem concloure que la publicitat serveix per vendre productes, però també per vendre idees, desitjos i emocions.