Llegir i descobrir

Anna Frank. Diari d'una noia

Anna Frank

  • El llibre Anna Frank. Diari d’una noia no és una novel·la ni un conte, és un diari. En un diari íntim, l’autor/a escriu tot allò que viu, sent i pensa. Cada dia que hi escriu, posa la data. Per tant, no hi ha argument, no hi ha plantejament, ni nus, ni desenllaç. El diari va prenent cos dia a dia, a mesura que es va escrivint, i s'acaba quan l'autor/a decideix no escriure més.
  • L’any 1942, dos anys després de l'ocupació d'Holanda, els jueusvan perdre tots els drets ciutadans. La família Frank s’amaga dels nazis en unes golfes al magatzem de l’empresa del pare d’Anna.
  • Anna Frank comença un diari íntim pocs dies abans d’anar a l’amagatall.
  • Durant poc més de dos anys, Anna escriurà, en un llenguatge senzill i planer, totes les seves vivències, les seves impressions, les angoixes i els sofriments de les persones que viuen al seu voltant, la seva visió de la guerra... En el diari, es veu com Anna Frank, a poc a poc, va canviant, es fa gran, nota que el seu cos es va transformant, igual que la manera de pensar i les relacions amb aquells que l’envolten.

  Diari d'Anna Frank

   

  • Anna va escriure el seu diari a la ciutat d'Amsterdam, la ciutat on vivia. Observa el mapa d'Holanda i busca-hi: Amsterdam i el nom dels països que envolten Holanda.  Mapa d'Holanda

   

  • Cerca informació sobre la Segona Guerra Mundial: quins països estaven en guerra? Qui eren els aliats? Qui eren els nazis? Quant va durar aquesta Guerra?

  Algunes webs:

  Wiquipèdia. La Segona Guerra Mundial

  La pàgina de la història. La Segona Guerra Mundial

  Internet a l'aula. La Segona Guerra Mundial