Llegir i descobrir

Bestiari

Joan Oliver - Pere Quart

Al llarg dels temps, a la literatura els animals s'han utilitzat per tractar les virtuts i els defectes dels éssers humans. Segur que alguna vegada t'han explicat una faula o un rondalla en què els protagonistes eren animals.

 • Observa el títol de l'obra: Bestiari. Sens dubte, es tracta d'un llibre que fa referència a animals, oi? Però de quina manera? Són els protagonistes de l'obra? Es parla dels seus costums? Se'ls compara amb les persones?

 • En la parla quotidiana també hi ha expressions o frases fetes en què s'utilitza el mateix recurs. És més pobre que una rata o És un paparra són només un parell d'exemples que segurament has escoltato has dit alguna vegada. Al refranyer popular, els animals també són un element recurrent a partir del qual es reflexiona sobre l'entorn i la societat.

 • Pregunta a la teva família, al professorat, als amics i les amigues, etc., expressions on surti un animal. Per exemple: "És llest com una guineu" o "És àgil com una daina".

  També els pots demanar si saben refranys on els protagonistes siguin animals. Per exemple: "De porc i de senyor se n'ha de venir de mena".

 • Abans de llegir, per familiaritzar-te amb els protagonistes del llibre, fes un passeig virtual pel Zoo de Barcelona. Hi trobaràs alguns dels personatges de Bestiari i altres animals més o menys exòtics.

 • Zoo de Barcelona
  De la mateixa manera que al zoo no hi has trobat tots els animals del llibre, en el Bestiari i en aquest recull tampoc no hi són tots. Però ara, abans de llegir el llibre, podries imaginar-te alguns animals i veure si Pere Quart els ha dedicat un poema.

 • Si vols llegir més poemes de Pere Quart, pots anar a:

  Recull de poemes de Pere Quart

  Magpoesia