La fecundació, la gestació i el part

La fecundació
fecundació 1 La fecundació es produeix quan s'uneixen un òvul i un espermatozoide, és l'inici d'una nova vida.
En l'espècie humana, la fecundació és interna, és a dir, es produeix a l'interior de l'aparell reproductor femení.
Perquè l'òvul i l'espermatozoide es trobin, cal que hi hagi una unió sexual o aparellament. Un cop en el cos de la dona, els espermatozoides pugen cap a l'úter i entren a les trompes de Fal·lopi.
fecundació 2 La fecundació es produeix a l'interior de les trompes de Fal·lopi.
Si en el moment que els espermatozoides es troben a les les trompes de Fal·lopi hi ha un òvul, aquests l'envolten fins que un d'ells aconsegueix introduir-se dins. En aquest moment es produeix la fecundació.
fecundació 3 Una vegada l'òvul ha estat fecundat, baixa fins a l'úter i s'adhereix a les seves parets; allà es desenvoluparà, es dividirà en cèl·lules noves i es formarà l'embrió.
De vegades, pot succeir que en les trompes de Fal·lopi es fecundin dos òvuls alhora o que d'un mateix òvul fecundat es desenvolupin dos embrions. Aleshores es produeix un embaràs de bessons.
La gestació
gestació El procés de la gestació dura aproximadament 9 mesos. S'inicia en el moment que l'òvul és fecundat i finalitza en el moment del naixement.
És el procés més llarg de la reproducció. L'òvul fecundat s'instal·la a la paret de l'úter, on va creixent i desenvolupant-se constantment.
Durant els primers mesos, l'embrió desenvolupa els diferents òrgans del cos;és un procés molt delicat, ja que qualsevol malaltia o substància externa (tabac, begudes alcohòliques, drogues, medicaments...) poden produir greus danys al futur nadó.
Als tres mesos l'embrió ja té forma humana i s'anomena fetus. El seu creixement és força ràpid.
El fetus es troba dins d'una bossa, a l'interior de la mare, que s'anomena placenta. A la vegada, està unit a la placenta per mitjà del cordó umbilical.
El part
El part és el moment final de la reproducció, és quan el fetus surt a l'exterior per la vagina de la mare.
La vagina s'eixampla, es dilata, i els músculs de la paret de l'úter van empenyent el nadó cap a l'exterior.
Primer surt el cap, després la resta del cos i finalment la placenta (que el protegia a l'interior de l'úter). Si això no s'esdevé així, pot ser que hi hagi complicacions durant el part.
Per últim, cal tallar el cordó umbilical que encara hi ha entre el nen i la placenta. En tallar-lo, ens queda un senyal a la panxa que és el llombrígol o melic.

Si ja has llegit tota la informació, et vols posar a prova?
Exercici 1
Exercici 2