Llegir i descobrir

El club dels caps rapats

Andreu Sotorra

Andreu Sotorra

Andreu Sotorra (Reus, 1950) és escriptor i periodista cultural. Autor prolífic, ha escrit vint-i-cinc llibres i ha participat en catorze publicacions col·lectives; a més, ha exercit tasques de traducció. Algunes de les seves obres han estat traduïdes a l'italià, al castellà, al gallec i a l'euskera.

Al llarg de la seva vida ha estat premiat amb més d’una desena de premis literaris per novel·la breu, narració breu o conte curt.

Andreu Sotorra és capdavanter en la publicació en català de fragments de novel·les clàssiques i contemporànies a través de la xarxa digital. A la revista Vinyeta literària, presenta biografies d'autors i autores, fragments significatius de la seva obra i una connexió amb la seva pàgina personal. A l'apartat "Publicacions" també podem consultar íntegrament i en format digital dues novel·les de l'autor: Llàgrimes de rovell i Carezza en W.

El periodisme cultural que ha exercit el nostre autor a la premsa escrita i a la ràdio s'ha especialitzat en la crítica literària. En aquest sentit, cal destacar articles d'opinió, reportatges i entrevistes existents en l'apartat Teatre de la seva web personal i els cent cinquanta capítols en forma de guió radiofònic (El senyor Vallmoll i la seva perspicaç detectiva) escrits per l'autor i emesos per Ràdio Reus SER en el magazine Radioclip a les 7.

Andreu Sotorra és un autor en constant contacte amb el món que l'envolta; tant és així que molts arguments de les seves obres estan basats en fets socials i polítics de màxima actualitat. Aquests aspectes es poden consultar a la seva pàgina personal (Teletip / Informacions).

És evident que l'opció d’Andreu Sotorra a l'hora d’escollir també el format digital ha permès que molts lectors segueixin de manera massiva alguna de les seves obres. La importància de la xarxa és, en el nostre autor, un fet cabdal. Les paraules de l'advocat Javier Cremades són, en aquest sentit, prou significatives: “Andreu Sotorra es va tancar a casa seva durant les festes de Nadal del 1999 per escriure "Carezza en W". [...] Més de 25.000 persones s'han connectat a la xarxa per seguir en temps real el desenvolupament de la història".