Llegir i descobrir

L'illa del tresor

Robert Louis Stevenson

  • Probablement coneixeu l'argument d'aquesta novel·la: n'heu sentit a parlar o n'heu vist l'adaptació cinematogràfica. En tot cas, podeu llegir la informació que en trobareu a la contraportada del vostre llibre.

   Un jove protagonista, un gran viatge, una illa, la recerca d'un tresor i un grup ben nombrós del pirates són alguns dels elements que apareixeran en aquesta trepidant aventura.

  • Els pirates no són només personatges literaris. Herois per a alguns i delinqüents per a altres, la seva existència s'ha perpetuat durant segles. Encara avui protagonitzen força notícies. Teniu del tot clar, però, a qui anomenem pirata?
  • Llegiu els titulars de premsa i relacioneu-los amb les diverses accepcions del mot pirata, segons a la qual es refereixin.

   1. Un pirata informàtic revela el final de l'últim llibre de Harry Potter.

   2. Centenars de visitants s'han apropat aquest diumenge al port de l'Estartit per a la 3a edició de la fira 'Pirates i corsaris a les Illes Medes'.

   3. Els okupes de la casa "Milers d'habitatges", del passeig Joan I, a la Barceloneta, acaben d'inaugurar una Universitat Pirata.

   4. La cinta 'Pirates del Nord' ha estat premiada com la millor pel·lícula de l'any.

   5.Taxis pirates operen a l'estació d'autobusos que hi ha al costat de la Renfe.

   6. El vaixell tonyinaire Playa de Bakio va ser assaltat ahir diumenge al migdia per pirates a 250 milles de la costa de Somàlia.

   7. Mor Joybubbles, reverenciat com el primer pirata que va descobrir com manipular les línies telefòniques.

   8. Es calcula que gairebé la meitat dels programes informàtics que es fabriquen a l'Estat espanyol són víctimes de la pirateria.


  • Lladre del mar
   Sense llicència
   Pirata informàtic