Llegir i descobrir

No demanis llobarro fora de temporada

Andreu Martín i Jaume Ribera

Philip Marlowe

Havent llegit les informacions de l’apartat Qui l'ha escrit?, ja deus saber que es tracta del primer llibre d’una sèrie de novel·les juvenils de gènere negre. Aquesta sèrie té com a protagonista en Joan Anguera, que es fa dir Flanagan perquè quan no va a l’Institut fa de detectiu privat.

Fent una ullada a la contraportada es constata que cita un personatge mític de la novel·la negra: Philip Marlowe. Us sona?. L’escriptor Raymond Chandler fou el seu creador i representa un gran detectiu privat protagonista de moltes novel.les de l’esmentat autor.

 • Moltes de les obres de Chandler van ser portades al cinema i el seu protagonista va ser interpretat per grans actors americans. Busca'n alguns títols.

 • No mengis llobarro fora de temporada està organitzat per capítols. Observa quants n’hi ha i com els encapçalen.
  També hi ha un epíleg. Recordes quina és la funció d’un epíleg al final d’un text literari?

 • Mentre llegeixis t’adonaràs de la importància que té la música per a en Flanagan. Com que la novel·la passa en una època anterior a l’actual, segurament la seva música i la teva no tinguin res a veure, però si tens curiositat, segur que pots escoltar algunes de les seves peces preferides a: Deezer.com.
 • TREBALL EN GRUP

 • Feu d'escriptors i escriptores d'articles a la Viquipèdia.

  1. Per grups recolliu informació sobre els autors, els protagonistes o el tema següent (utilitzeu fonts diferents): Jaume Ribera, Andreu Martín, Raymon Chandler, Flanagan, Philip Marlowe i novel·la negra.

  2. Compareu la informació que teniu a l'article de la Viqupèdia en català amb la que vosaltres heu obtingut.

  3. Escriviu l'article tal com us agradaria que estigués a la Viquipèdia. Reviseu-lo i ensenyeu-lo al vosre professor/a perquè us hi doni el vist i plau.

  4. Entreu a la Viquipèdia, doneu-vos-hi d'alta i completeu els articles.