Llegir i descobrir

Les bruixes

Roald Dahl

La meva àvia

Les Bruixes explica la història d'un nen de set anys, que amb l'ajut de la seva extraordinària àvia s'enfronta a la terrible associació de bruixes d'Anglaterra comandades per la seva maligna Reina. El problema rau en el fet que aquestes no són les típiques bruixes dels contes tradicionals, sinó dones corrents que es vesteixen amb robes corrents i porten una vida corrent. Aquesta normalitat els permet actuar lliurement sense ser descobertes i fer malifetes contra els nens.

El títol ja ens dóna clarament una pista sobre el contingut del llibre: és una obra que ens explica una història de bruixes. Però, en cas que existeixin, com t'imagines les bruixes? Com són físicament? Com van vestides? Com actuen?

Segur que recordes alguns contes de bruixes. Quins? Els has llegit o te'ls han explicat?

  • Fulleja el llibre i mira com està estructurat. Quants capítols té? Estan titulats o numerats? Quantes pàgines té? Com és la lletra?
  • Qui et sembla que és el narrador de la història? Està explicat en primera o en tercera persona?
  • El llibre té uns magnífics dibuixos que complementen la narració. Els ha fet un dibuixant que ha col·laborat amb Roald Dahl en moltes de les seves obres. Sabries trobar en el llibre el nom d'aquest artista?